Menu
Gildia Pióra na Patronite

Wspomnienia

Łatwo powiedzieć żyj chwilą
wszak one są takie różne
wyławiam wszystkie te miłe
co w codzienności się gubią

staram się umysł ćwiczyć
by chwile te zapamiętać
nie da się wspomnień pożyczyć
ani odtwarzać od święta

najtrudniej przywołać twarz
ton głosu kształt ust oczu blask
może z powodu wrażeń
lub uczuć płonących w nas

wieczorem gdy oczy zamknę
wysilam wszystkie zmysły
może mi będzie łatwiej
gdy się po prostu przyśnisz

31 408 wyświetleń
287 tekstów
5 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!