Menu
Gildia Pióra na Patronite

Moje cuda

Lat siedem temu się narodziła
i moje życie tak rozjaśniła.
Była tak mała i tak piękniutka,
moja córeczka Agatka malutka.

Kochana cząstka mojego ciała,
bo z miłości życie dostała.
Wszak narodziny cud nad cudy,
byłem przy nich tak bez obłudy.

Dumny przy żonie w szpitalu byłem,
nagle cudo piękne zobaczyłem.
Tak wtedy głośno i mocno płakała,
piękna, cudowna istota mała.

Dziś już lat siedem Agatka ma,
mała już dama dziewczynka ta.
Kocham bardzo te cuda moje,
Agnieszkę ,Agatkę razem nas troje.

Więc może teraz coś o żonie powiem
i przy okazji coś się sam dowiem.
Kocham ją bardzo,jest piękna i miła
największą niespodziankę żeś mi sprawiła.

Gdy o rękę Ciebie poprosiłem,
nawet o tym nigdy nie śniłem.
Żeś się zgodziła ,więc warto było,
nasze uczucie w sercach gościło.

Więc pisze teraz do Ciebie Agusia,
kochaj swojego męża Bogusia.

50 967 wyświetleń
204 teksty
16 obserwujących
  • Leeni

    30 January 2012, 17:32

    Zdecydowanie zgadzam się z Elizabettą :)

  • Elizabetta

    30 January 2012, 16:42

    Miło się czyta takie wiersze- gdzie szczere uczucie jest przelewane:)

  • bodzo

    30 January 2012, 16:27

    dziękuje bardzo za miłe slowa , nadzieje mam ze moje kobiety sie ucieszą ,,,,pozdrawiam,,,,

  • giulietka

    30 January 2012, 16:23

    Chyba trudno Cię nie kochać:)
    Twoje Dziewczyny na pewno będą wzruszone:)