Menu
Gildia Pióra na Patronite

lato zmyłką chłodu wpadło
wymiotło wspomnienia z traw
wywiewa stanowczo oczekiwanie na…

szaleje wiatrem po ogrodzie
łamie ostróżki szafirowe
i firletki amarantowe

usługuję mu
przenoszę kwiaty do domu
połamańce we flakony wstawiam

stoję jak służka w progu
przypatruję się światu
na który nie mam żadnego wpływu

wszystkie kolory oddałam kwiatom
teraz one malują obrazy
i pachną życiem

a ja trwam jak wryta w miłość
z której plon żaden
nie obrodzi…

21.06.2022, 14.45-14.49

Teksty z obrazami - lato zmyłką chłodu wpadło
wymiotło wspomnienia z traw
wywiewa stanowczo [...] - Monika M.
lato zmyłką chłodu wpadło wymiotło wspomnienia z traw wywiewa stanowczo [...] - Monika M.
33 806 wyświetleń
282 teksty
28 obserwujących