Menu
Gildia Pióra na Patronite

Nim zniknie

Lato powoli odchodzi
zostawia pola w szarości
na łąkach tka brylantowe
pajęczyny babiego lata

ptaki opuszczają gniazda
motyle nikną w chmurach
dni stawają się krótsze
a nam słowa milkną

między liśćmi szeleszczą
zaklęcia dla jesiennych dni
by słońce złociło i ogrzewało
jeszcze nasze serca

by miłość kwitła kolorami jesieni
wplatała w codzienność tęsknotę
w kadrze zatrzymane chwile
krajobrazu łąk usłanych makami

https://www.youtube.com/watch?v=o2AU__UFwwY

65 863 wyświetlenia
735 tekstów
45 obserwujących
  • fyrfle

    5 September 2018, 10:55

    Piękna liryka, o świadomości przemijania, jak pięknie, które przeplata się stale przez życie cyklami, no właśnie, żeby tez właśnie "miłość kwitła kolorami jesieni".