Menu
Gildia Pióra na Patronite

Melancholia

lato jeszcze
pachnie malinami
malinowymi pocałunkami

kosztuj

we włosy wplataj
przyjemne drżenia
rosy i traw

śmiej się i płacz

słyszysz? - jesień już
pakuje koperty
babim latem roześle

listy i listeczki

cierpkie wino
adresatem
wiersze pod kocem

d(r)eszcze

Sylwia Pryga

40 783 wyświetlenia
285 tekstów
27 obserwujących
  • Sylwia P.

    18 August 2020, 21:09

    Kati, oj bo taka barowa pogoda się zrobiła i mi się udziela...🤔

  • kati75

    18 August 2020, 20:09

    O jeszcze nie, nie zgadzam się ,jesień niech sobie poczeka😉Na herbatki,wina pod kocem jeszcze przyjdzie czas 😉

  • 17 August 2020, 11:30

    A co Wy tak pod koc z tym winem się chowacie...Małolaty? 😉

  • Sylwia P.

    17 August 2020, 11:21

    Anastazjo, wino na teraz, cherbata na inne czasy🙂 Mam nawet jeden taki wiersz, niebawem może wstawie

  • 17 August 2020, 10:55

    Wino pod kocem jest nawet lepsze niż herbata... :))

  • 17 August 2020, 10:37

    Spojrzał chłodno i zmroził Ją wzrokiem. 😉

  • Sylwia P.

    17 August 2020, 10:29

    Maba dziękuję 🙂🌸
    Arturze takkkk, nie pamietam kiedy tak bardzo pragnęłam chłodu 🤔

  • 17 August 2020, 10:25

    Jeszcze lato przypieka
    Ty jesieni już czekasz... 😉