Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

22 Lata Dziś Kończy ...

22 lata dziś kończy
ta, z którą mnie los wnet połączył
tam, pośród mej zguby złych pnączy,
bym wreszcie się od nich odłączył ...

Dziś Tobie nie tylko ja życzę,
lecz również ogromnie dziękuję,
więc życzeń treść ja Ci napiszę
tak dobrze jak tylko ja umiem ...

Byś była pogodna gdy nawet
chmur czarnych są kłęby na niebie,
by uśmiech z twej twarzy nie znikał
i szczęście się śmiało do Ciebie ...

I abyś się nigdy nie stała
zgorzkniała i brzydka i stara ...
ja życzę Ci tego, lecz wiedz, że
OBOJE MUSIMY SIĘ STARAĆ.

💝 Z Okazji Urodzin Dla Joasi 💝

70 833 wyświetlenia
1129 tekstów
9 obserwujących