Menu
Gildia Pióra na Patronite

pieśni lamp oliwnych

lampy oliwne tańczyły w ciemnym niebie
chórem śpiewały do mnie i do ciebie
twoja skóra była mokra od deszczu
a zapach słońca jeszcze wisiał w powietrzu

lampy oliwne śpiewały głośno
echo niosło się szeroką drogą
"och, mój kochany, obejmij mnie mocno
całuj mnie dopóki bzy kwitną białą nocą"

och, mój kochany, trzymaj mnie w ramionach
daj mi przepłynąć ten ocean w twoich oczach
och, mój kochany, nie puszczaj mojej dłoni
daj mi ułożyć kwiaty na twojej skroni

lampy oliwne zniknęły w ciemnościach
i gdy słońce pojawiło się na horyzoncie
ja płynęłam w twoich ramionach dopóki
niebo nie zrobiło się znowu czerwone

1862 wyświetlenia
13 tekstów
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!