Menu
Gildia Pióra na Patronite

ładna dziś pogoda
tak, zgadza się, ciepło
wczoraj było tak pochmurno
nawet pokropiło trochę
ale wieczorem już było ładnie

rozmowa o pogodzie
zawstydza każdą ciszę
odwróca wzrok od przycisków w windzie
stanje się pretekstem do riposty
te wszystkie niże i wyże
ciepłe poranki, chłodne noce
fronty i prądy
i ziemne Zośki

chłodne noce w objęciach kochanka?

w zeszłym roku o tej porze
byliśmy z mężem na mazurach
lało jak z cebra
a dwa lata temu na Korfu
upał ale znośny
lato w tym roku zawiodło

rozmowa o pogodzie
złagodzi każdy przymus
przypadkowego spotkania z kuzynką
i ociepli każdy kongres

w Grecji ze skromnej renty?

prawdę mówiąc
gdy aura sprzyja
łatwiej wziąć kredyt
zdobyć sympatię przyszłych teściów
zaliczyć egzamin
skraść pocałunek kobiecie
prowadzić prywatne śledztwo

przepraszam za spóźnienie
pada i pada

1075 wyświetleń
15 tekstów
0 obserwujących
  • onejka

    20 May 2016, 09:45

    może zostanę Twoja fanką