Menu
Gildia Pióra na Patronite

Łączy nas tylko...

Łączy nas tylko moja bezsenność
Spływająca co noc jedna kroplą więcej.
W słoiku na parapecie
Uwięzione chwile bez Ciebie
Pełne bladych punkcików gwiazd
I moich o Tobie marzeń.
Łączy nas tylko moja nadzieja
Ponawlekana na rzemyki złudzeń
Noszona nieustannie na szyi
Której nie znasz i nie pragniesz znać.
Łączy nas tylko blade wspomnienie
Uśmiechu w kącikach warg
Posłanego przez ulicę
Do kogoś za moimi plecami.
Łączy nas tylko moja samotność
Powracająca do mnie
Przy każdej małej biedronce
Która wypuszczam do nieba
Wypowiadając życzenie za nas oboje.
I prócz wspomnienia, samotności,
Nadziei, bezsenności
Łączy nas także wiara w niemożliwe
Że na pewno się stanie…

6060 wyświetleń
33 teksty
1 obserwujący
  • honey_007

    18 May 2010, 22:31

    Bardzo czuły, wzruszający wiersz...pięknie napisane :)