Menu
Gildia Pióra na Patronite

" Ty...Bezgwiezdna Nocy..."

Labiryncie z którego trudno wyjść
Liczymy sekundy, minuty, godziny
Nocy czas stracony bezpowrotnie?
Przewrotne życia chwile
Czy będziemy wspominać je mile?
Próbuję znaleźć drogę - nie mogę
Ty...Bezgwiezdna Nocy...
Kochanko piekieł - zbolałych dusz
Miej litość nade mną - nad Nami
Może nie będziemy Twoimi sługami
Zmęczeni, bez myśli, sen się nie ziścił
Tyle w nas nienawiści w ten czas
Po co Ci problem?
Masz swój jak mniemam...
A czas, płynie z godziny na godzinę
Ja tego czasu już nie mam...
Bezgwiezdna kochanko zbolałych dusz
Jedną gwiazdę ześlij tu - mały cud
Niech drogę z labiryntu wskaże Nam
Na spokojny sen - mam taki plan.
Cóż Ci w zamian dam...?
Rankiem serce radosne, wiersz czuły...
O dobroci Twej i podziękowanie me
Za wrażliwości pełne serce Twe...

22.01.2021
03:39

281 864 wyświetlenia
2734 teksty
35 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!