Menu
Gildia Pióra na Patronite

1.IV.2013

„Kwiecień – plecień,
Bo przeplata,
Trochę…”

Śmigus - Prima
Dyngus –Aprilis
Mało dni takich
Uważaj na siebie!
Bo zostaniesz oblany
Albo zostaniesz nabrany
Ile możliwości daje taki dzień
Oblać kogoś potem powiedzieć
Że to żart tylko baw się i śmiej
Na podwórku razem siedzieć
Raz nabrać ,a raz chlust wodą kogoś
Lecz zabawa i dowcipy
To rzecz ludzka
Taki dzień się rzadko zdarza
I głupio by było go zmarnować
Lecz pamiętać trzeba też
„Co za dużo to niezdrowo”
Twoja koleżanka czy też kumpel
To też człowiek, a nie kundel
A i zwierzę też trzeba kochać
I z miłością swą szanować

http://www.youtube.com/watch?v=fJKRESz8ZhE

66 747 wyświetleń
1128 tekstów
102 obserwujących