Menu
Gildia Pióra na Patronite

kwiecień zakwitł na drzewach
przyozdobił świat
najpiękniejszymi barwami
soczystej cytryny
subtelnej bieli
radosnego różu
i dodającej nadziei zieleni

przywiódł ciepły uśmiech
na nasze twarze
a stworzenia powietrzne
które unoszą się po błękitnym niebie
obdarzył harmonijnymi dźwiękami

noce coraz krótsze
a ileż piękniejsze
przez te gwiazdy...

zapach wiosny
rześki
i lekki
jak twój oddech
zapisany
na mojej skórze

obudziłam się wraz z przyrodą
do życia
na nowo

9802 wyświetlenia
89 tekstów
2 obserwujących
  • Malusia_035

    28 April 2015, 12:30

    Śliczny

    Pozdrawiam :))

  • 27 April 2015, 01:29

    bardzo ładny :)
    pozdrawiam :)

  • 26 April 2015, 13:13

    Przyjemnie się czyta.

  • M44G

    26 April 2015, 13:11

    Ładnie.

  • Ragilia

    26 April 2015, 12:41

    Cudowny, całkiem w moim stylu!
    Pozdrawiam gorąco:)

  • krysta

    26 April 2015, 12:34

    radosny wiersz...
    pozdrawiam :)