Menu
Gildia Pióra na Patronite

Kres

Kwiecie mój
ty umierasz
dusi, zadusza Cię
ta jałowa ziemia
bez życiodajnego
deszczu, słońca
cienia

i tylko dotykam
Cię mymi opuszkami
a twoje kolory bledną
ogarnia mnie lęk gdy być
przestaniesz

i ciemność wtopi
się w mą duszę
stanie otworem droga
ku wieczności

wysilać będziemy
swe oczy
by przebić mrok
nieskończoności

jedynie tylko Ty
na nowo powstaniesz
z ziarna ostatku wykiełkujesz

wystawiając dla mnie
pośmiertną klepsydrę

że żył, tworzył
zaduszał swą
jałową duszą

10 253 wyświetlenia
160 tekstów
45 obserwujących
  • ....ktoś....

    13 January 2013, 16:22

    predzej "G"

  • ....ktoś....

    13 January 2013, 16:06

    I gniję, ale po czasie wylewa się z posoka

  • ....ktoś....

    13 January 2013, 15:56

    kogoś nie siebie