Menu
Gildia Pióra na Patronite

Kwiaty w twoich dłoniach żyją

Kwiaty w twoich dłoniach żyją

Kwiaty w twoich dłoniach
Nagroda za oczekiwanie
Widziałem jak stałaś w oknie
Dłoń uniesiona prawie do ust na widok mojej sylwetki
Biegłem
Schody nie miały końca
Jaki wariat ze mnie prawie z nich spadłem gnając
Spiesząc się do miłości
I ten kolor ciepło patrzących oczu
Ust powitanie
Nie ważne, że na dworze ponuro
Błoto i chlapa po stopniałym nagle śniegu
Nie patrzę na straszące krakaniem czarne wrony
Wolę to ciepło twoich oczu
I zapach skóry, gdy całuję delikatną szyję
Kwiaty w twoich dłoniach żyją, pomimo że są ścięte
Drgają wołając słowa miłosnej piosenki

Władysław Andrzej Bobrzycki

30 853 wyświetlenia
275 tekstów
14 obserwujących
  • misiek45

    25 February 2013, 15:56

    Kobiety jak i kwiaty mają to do siebie że wzajemnie się uzupełniają pięknem,świetny wiersz-pozdrawiam:))

  • Pechowa_

    25 February 2013, 15:54

    Przepięknie piszesz... ! :)

  • Gaia

    25 February 2013, 14:40

    Cudnie biegłeś po tych schodach...
    Piękny wiersz no i co tu dużo mówić.. zabieram :)

  • agniecha1383

    25 February 2013, 12:56

    I masz Ci los:)Jak tylko się zalogowałam..Twój wiersz przywitał mnie jako pierwszy...
    Nie sposób ominąć już sam tytuł przyciągnął moją uwagę... wiedziałam ze warto...
    przepiękny...miłość jak w zasięgu ręki...bliska a jednak za każdym razem tak oczekiwana...tak inna... tak bardzo przyspiesza bicie serca...ech...CUDNY:) pozdrawiam serdecznie...