Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz Tekst dnia 16 September 2019

kolor błękitu

kwiat to kwiat
korzeń łodyga woda
ziemia słońce i cień
to poruszające nim powietrze

błękitna wyspa
czująca nieważkość owada i świata
jak podcinany dzień
co nie przestaje się czerwienić

kwiat to ty
to czego nie potrafię wyrazić
i coś jeszcze

30 300 wyświetleń
360 tekstów
51 obserwujących
  • silvershadow

    4 October 2019, 09:30

    Właśnie, dziękuję, Cris, pozdrowienia. ;)

  • Cris

    3 October 2019, 21:46

    ''to coś'' najważniejsze...z podobaniem wiersz.
    pozdrawiam Michał :)

  • silvershadow

    18 September 2019, 17:09

    aj noł, nic na siłę.
    chodzimy różnymi drogami, obserwujemy, wyciągamy wnioski, zapisujemy, błądzimy itd ...
    czasem potrafimy się 'spotkać',
    częściej niet -
    jasne tylko, że "budzikom śmierć" ;)

  • .Rodia

    18 September 2019, 15:07

    Dobrze, że próbujesz
    Ja nie silę się, gdy nie mam czasu

    Dzisiaj wymyśliłem tylko motyw z "odrzucaniem budzika" i to, że "zawsze wstaje drugi z łóżka", if ju noł, więc nie powinienem się czepiać

  • silvershadow

    18 September 2019, 08:27

    Dziękuję Kati, miło.
    Również pozdrawiam,
    miłego dnia ;)

  • kati75

    18 September 2019, 08:22

    Wiersz się czuje po prostu :-)piękny Michał gratuluję:-)

  • silvershadow

    18 September 2019, 08:13

    Może wiersze są po "coś jeszcze", czego nie potrafię wyrazić? Nie wiem.
    Dzięki za opinię, pozdrawiam.

  • .Rodia

    17 September 2019, 15:52

    przeczytałem 2 razy i nie mam nic do powiedzenia
    no ale faktycznie nie potrafisz wyrazić
    może w wierszach chodzi właśnie o nieumienie wyrażania?

    pozdrawiam

  • silvershadow

    17 September 2019, 09:49

    Jeszcze raz dziękuję Wam
    - wspaniali myśliciele i poeci.
    Kłaniam się nisko. :)

  • sprajtka

    16 September 2019, 10:55

    Gratulacje;)