Menu
Gildia Pióra na Patronite

nie ja

kusisz
mnie jabłkiem
jak świeżą
cytrynę wyciskasz

ja grzeszę
nieprzekupnym spojrzeniem

jedną drugą prawego profilu
odwracam rzeczywistość
Twojej twarzy

przychodzę światem
ziemią odchodzę

nie znajdziesz moich oczu
stojąc na dwóch końcach tęczy

bo czasem, żeby wejść na szczyt
trzeba zdobyć niebo

a Ty, samotny wśród drzew...

...dla MG...dziękuję...

78 241 wyświetleń
347 tekstów
254 obserwujących
  • belzebub

    5 October 2012, 19:27

    Piszesz, trzymasz pióro w dłoni, lekkością barw nadajesz słowom styl. Niepowtarzalny styl.
    Zachwycasz poezją Anno.

  • IceCherry

    4 October 2012, 14:17

    Magiczne wersy. Nasycone pięknem.

    od Voyage
  • 4 October 2012, 11:43

    ...Znajdzie, w obie tęczówki wgapiony jednocześnie...
    Nie podpowiadam, już uciekam. :)))
    Co to ja jeszcze miałem rzec?... Aaa, śliczne.
    Pozdrawiam. :)

  • Efemeryda60

    4 October 2012, 03:54

    Aniu, po raz kolejny wzruszyło się moje serce czytając twoje strofy ;)
    Moja tęczowa łza staje się naturalną, naprzemian z cytrynowym uśmiechem ;)

    Pięknie.

  • Julka 10

    3 October 2012, 22:16

    I co mnie tu... jeszcze napisać więcej....CUDEM WIESZA... na tym portalu Aniu...JESTEŚ... ;)))

    buziaki...Kochana ;))

  • miramija

    3 October 2012, 19:51

    Przepiękne wersy...

  • Gaia

    3 October 2012, 19:43

    Lekkość twojego pióra Anno zachwyca a bogactwo metafor tworzy niepowtarzalny klimat delikatności z jednej strony, a z drugiej przemawia ogromem mocy. Piękny wiersz :)

  • Niezpomniałem

    3 October 2012, 19:06

    Piękny wiersz, a ostatnia linijka przemawia najbardziej.
    pozdrawiam.