Menu
Gildia Pióra na Patronite

Wariant w maseczce

Kurtyna mgły
osiadła na miasto

Nóż ciszy
wbity w plecy dnia
wymarły ulice
place
wiatr na grzebieniu gra
w nieszczelnych futrynach
wentylacyjnych kratkach

W betonowej dali
przemknęła
ludzka sylwetka
w popelinowym płaszczu wiosny
być może
w kolorowych skarpetkach...

127 934 wyświetlenia
1427 tekstów
95 obserwujących