Menu
Gildia Pióra na Patronite

ruchome piaski

kurczy się we mnie dzień
źrenice nie dają mi spać
słońce wypala się z uczuć
powietrze pachnie wrzosami

próbowałam mówić do ciebie
usta zasypał mi piach

fala która niosła twój dotyk
rozbija się o milczenia brzeg
zbyt długo idziemy do siebie
ruchomymi wydmami

137 609 wyświetleń
1393 teksty
282 obserwujących
  • 18 August 2012, 11:07

    Sympatyczny Arturze o ładnym imieniu :)
    A skąd u Ciebie pomysł, żem jeno na standbaju?
    Nikomu nie prawię morałów, pisałem o głupocie. Zupełnie niepotrzebnie się obrażasz.
    Chyba na siłę nie starasz się wszystkim wmowić, że masz mały rozumek? ;)
    Ludzie inteligentni powinni szukać wyjścia z trudnych sytuacji, konfliktów, kryzysów...
    bo tym mniej mądrym to się nie uda. Szkoda talentów, szkoda czasu, szkoda nerwów,
    szkoda... na pisanie i czytanie antyutworów, na tę szopkę pod nimi.
    Niektórzy tego nie rozumieją i to o nich mówiłem, a od tych mądrzejszych oczekuje działania.
    To wszystko.

    Pozdrawiam. :)

  • Voyage

    18 August 2012, 00:36

    Sorry, to nie ja się ośmieszyłem pod pseudo fraszką, więc nie rżnijcie tu głupa, bo aż nie wypada..;))
    Współczuję ci gulietko, ale pralkę włączysz, i po bólu..skrzydła jak nowe..

    yestem, chyba na powrót zacznę cię podziwiać, jak włączysz, myślenie..
    morały prawisz tym co nie potrzeba..

  • 18 August 2012, 00:29

    Najwięcej słów jest w milczeniu...

  • M44G

    18 August 2012, 00:29

    Nie ma litości!

    A więc pamiętajcie Kochani
    Żeby nigdy złością nie walczyć
    Bo jeśli ktoś Was wyzywa i próbuje znieważyć
    Nie dajcie się sprowokować, nawet jak jesteście zgniewani
    Jeśli ktoś wam złością
    Tkwi w gardle ostrą ością

    Nigdy nie podpierajcie się złym gestem
    Bo zawsze lepiej złość i pięść
    Zwalczać miłym słowem
    I miłość w sobie nieść

  • 18 August 2012, 00:27

    Dobrej nocy wszystkim.

  • M44G

    18 August 2012, 00:24

    Wzajemnie yestem.

  • Gaia

    18 August 2012, 00:23

    Dzięki Michał za sprostowanie :)
    Tak się zastanawiam ile to jeszcze może potrwać. Taka zawziętość
    Co?

  • 18 August 2012, 00:22

    Minęła północ i mamy sobotę
    lecz nie ma lekarstwa
    na głupotę

    Pozdrawiam wszystkich, których myślenie nie boli.

  • M44G

    18 August 2012, 00:19

    Sobota.

  • Gaia

    18 August 2012, 00:18

    i tak rozpoczęła się niedziela....