Menu
Gildia Pióra na Patronite

[...idę do Ciebie]

kupiłem kwiaty
czerwone róże takie jak lubisz
chcę Ci je dać tak bez okazji
byś pewną być mogła
że znów myślałem
o Tobie przez cały dzień

kupiłem wino
bo tak Ci smakuje
czerwone i słodkie ja Ty moja miła
napijemy się po lampce
na dworze wśród nocnej ciszy
a drzewa i wiatr nam potowarzyszą

idę do Ciebie moja kochana
lecz uśmiechu nie mam na ustach
bo sam wypiję napój miłości
a kwiaty zostawię
na zimnej płycie Twego wiecznego domu
noc skryje moje łzy
a szum drzew zagłuszy szloch cichy ...

159 502 wyświetlenia
1079 tekstów
54 obserwujących
  • Myffa90

    25 October 2010, 15:51

    Hmm tak cudownie się zaczynał. Tak pędził, pachniał miłością. Czyta się świetnie, a koniec zaskoczył mnie i poruszył.

    Pozdrawiam ciepło!

  • Demonekpaulinka

    22 October 2010, 14:02

    Smutny i zruszający wiersz!...

  • Seneka 18

    17 October 2010, 12:10

    Przepiękny wiersz...Pozdrawiam.

  • motylek96

    17 October 2010, 09:45

    Piękny wiersz Adamie.
    Tęskny i smutny,ale spokojny...wzrusza