Menu
Gildia Pióra na Patronite

" Tęsknię..."

Kupiłam zielony długopis
By pisać Ci o nadziei
Co w sercu się tli
Długi wyczekiwany przez Ciebie list
Wiesz?
Moja Nadzieja...
Ona w sercu utkwiła
Nie wiem, czy dobrze zrobiła
Tęsknię...
Do chwil wyczekiwanych
Tych obiecanych
Do srebra Twych oczu
Dłoni co chronić potrafią
Serca nadziei Twej i mej
Że wstanie dla Nas piękny dzień
Wiary, co góry przenosi i....
Miłości co o nic nie prosi
Tęsknię
Wiesz?
Myślę że
Ty też.....
Dlatego po cichu piszę ten wie(r)sz ?

Tobie dedykowany...

281 011 wyświetleń
2724 teksty
35 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!