Menu
Gildia Pióra na Patronite

21 lipca 2015

kubek dotyka twoich warg
krople ciemnym rytmem
skapują z twoich ust
zapomniałeś

żyjesz
nieruchomo krążysz
myślami biegnąc
nieświadomie wdychając
ulotność cię osacza
unosi twoje stopy
w bezsprzecznym locie donikąd

wolisz być daleko
wśród ludzi ci nieznanych
chcesz spojrzeć w czystą
ludzką głębię, widzieć wszystko
w tłumie rozpłynąć
w trzystu innych rozdzielić
twarzach
drogą przejść
w tłumie drgań

samotność krzyczy do ciebie
uśmiecha się w milionie cudzych ust
złap ją przytul do serca
niech zostanie z tobą do końca
po co ci widok nadziei
niepotrzebny ci ten błysk
przecież oczy dla ciebie
to tylko puste szklane
kule

4167 wyświetleń
80 tekstów
10 obserwujących
  • MglistyPoranek

    6 October 2015, 21:47

    dziękuję :)
    zawsze krążę w pobliżu, tylko tak bardziej bezmyślnie

  • Adnachiel

    5 October 2015, 18:39

    Nareszcie jestes! :)
    Piękny wiersz.