Menu
Gildia Pióra na Patronite

KU TOBIE

Ku tobie,
Ku bratu wzniesione
Me dłonie

Na zboczu stromym
Nad przepaścią,
Nad niewiadomym
Silną podaj mi rękę
Pomóż....

Odtąd już dwu nas będzie
Słabszym podawać dłonie
A przy Boga złocistym tronie
Jego Matka się do nas uśmiechnie.

Potem stu nas będzie archaniołów,
Milion, miliard
Wreszcie jedno serce.
Spójrz wyciągam ręce z dołu
Miłość na nich połóż

Kazimierz Winnicki
(wszelkie prawa zastrzeżone)

19 200 wyświetleń
169 tekstów
4 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!