Menu
Gildia Pióra na Patronite

Somnium non nocet

Któż zabroni marzyć?
Odbierze resztkę jestestwa?
Zaślepi serce i umysł?
Pozbawiając człowieczeństwa.

Tejże z osób szukam!
By zabrała mi wszystko,
Ucięła rachityczną linę,
Pozwoliła spaść z urwiska.

Przyjdź, zatem szybko,
Zachowaj ślad jaki pozostał,
W niespełnionych pragnieniach,
Na drodze naszych rozstań.
. . .
Odbierz mi marzenia,
A będę niczym pszczoła,
Jak bez swego żądła,
W rezultacie skonam...

8535 wyświetleń
180 tekstów
12 obserwujących
  • WolfSoul

    22 February 2014, 00:40

    Tytuł brzmi 'Marzenia nie bolą' wiersz o tym jaki ból sprawia zaś jeśli gaśnie wiara, i drugi człowiek potrafi to wykorzystać 'odbierając' nam te cząstki samych siebie.

  • RozaR

    21 February 2014, 19:18

    Z polotem napisane ..... ale o czym ?
    Niby taka ma być miłość czy uległość.
    Proszę o sprecyzowanie -jak można.