Menu
Gildia Pióra na Patronite

Z perspektywy plastikowego siedzenia

Ktoś powiesił się na dworcu
na wskazówce zegara
który zaciska sine usta
po posadzce tarza się mocz
w tureckiej skórze

Zapadła cisza
między sylwetkami
szara jak ludzkie odbicie
w depresję zaplątane

Kobieta w pomarańczowej kamizelce
znoszonej jak sen
ściera z posadzki zmęczenie
w oczach obojętność
nosi

127 805 wyświetleń
1426 tekstów
95 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!