Menu
Gildia Pióra na Patronite

Dla ciebie ; *

Ktoś zagadkowy swym dniem strudzony,
Patrzy przez okno w przeróżne strony.
Gdzieś w oczach głębi ma tajemnice,
Budzi nadzieje, zmienia oblicze.
Ma swoje zdanie i wciąż niezmienne,
Uśmiechem barwi życie codzienne.
Bo poznać możesz drugą osobę,
przez słowa, czyny, dobrym sposobem.
Więc zapamiętaj te proste słowa,
Że być szczęśliwym można od nowa.
A jeśli ludzie twierdzą inaczej,
Wybierz właściwie, bez złudnych znaczeń.
Nie goń za złudą i życia błędem,
Kochaj beztrosko i z ciepłym względem.
Patrz dziś wesoło na chmury cienie,
Idź tam gdzie słońce, nie zapomnienie .

9241 wyświetleń
92 teksty
26 obserwujących
  • NeCrOtOn

    3 March 2011, 16:40

    piekne ; )