Menu
Gildia Pióra na Patronite

Samotność

Ktoś stoi nad moim łóżkiem
i szepcze słodkie słowa
oblepione jakby miodem
wiecznie ślepą nadzieją
Przyglądam się Jej ciekawie
myśląc, że już Ją widziałam
Poznaje te smutne oczy
z których nędza spoziera
i znam te malinowe usta
którymi szczęście odbiera
Pamiętam także jej imię
brzęczące w mojej głowie
Ta Pani to samotność
we własnej osobie.

15 723 wyświetlenia
93 teksty
142 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!