Menu
Gildia Pióra na Patronite

Miłość?

ktoś powiedział,
że od miłości do nienawiści
krok tylko jeden
a gdyby tak
i miłości
i nienawiść
wyrzucić ze słownika życia?
skoro ta pierwsza ślepa jest
a druga z jej braku powstaje
w zamian rangę większą
nadać rozsądkowi
i zwykłej uczciwości
czy wtedy nie byłoby więcej
piękna i życzliwości?
czy byłoby mniej rozwodów?
mniej cierpień z powodu zdrad?
bez nienawiści zupełnie inny
piękniejszy byłby świat
ktoś chyba nas oszukał
co do motylków i wibracji
to tylko zauroczenie
a później i tak
pozostają
bądź nie
rozsądek
uczciwość
i przyzwyczajenie

56 973 wyświetlenia
467 tekstów
17 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!