Menu
Gildia Pióra na Patronite

"Odbicie"

Ktoś ogień rozpalił w kominku
chciał zaprosić mnie
w objęcia ciepła swego domu
ja pójść nie mogłam
niosąc lustro w dłoni
rozproszyłam światło ognia
zmieniając je w cień...
A w mym domu
ogień strawił prawie wszystko
lecz nadal swych dłoni
ogrzać nie mogę
wysłałam Ci list
z płomiennym podpisem
...na ścianie widzę tylko cień
odwróconych liter...
...Ty także lustro nosisz
przy sobie...

4458 wyświetleń
50 tekstów
10 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!