Menu
Gildia Pióra na Patronite

Psychoza

Ktoś kichnął
zza maseczek
wyglądają przerażone oczy
jak w czasie pandemii
chory może jeździć pociągiem
?
Ktoś pierdnął
nikt nie protestuje
wiatry nie zarażają
a przynajmniej
naukowcy tego nie potwierdzają

" W trosce o pasażerów zdrowie,
obowiązuje nakaz noszenia maseczek
od szesnastego kwietnia"

Kobieta z bukietem róż
jedzie pożegnać
zmarłego teścia

Ktoś w pociągu smarka
i mówi boże
nie ma powietrza
w szczelnym wagonie...

127 935 wyświetleń
1427 tekstów
95 obserwujących