Menu
Gildia Pióra na Patronite

Zardzewiałeś

Ktoś chciał przybić cię do krzyża
jesteś jednak zbyt krzywy
by służyć pomocą

ozdabiasz ścianę od lat nieodnawianą
raptem cień na tobie wisi

i tylko czasem sobie myślisz
jakby to było znów nieść coś na swoich barkach.

146 971 wyświetleń
1738 tekstów
256 obserwujących
  • No_One_

    4 October 2012, 10:40


    Znajdziesz.

  • 4 October 2012, 10:39

    Ostatnio częściej gubię litery w zdani................

  • No_One_

    4 October 2012, 10:37


    A ja myślę,że Ty doskonale wiesz dokąd zmierzasz i na dodatek
    jeszcze masz dużo do pokazania - co nas zaskoczy i odbierze
    oddech ;)

  • 4 October 2012, 10:34

    Może... ale czasem lepiej jest zamknąć rozdziały - i tylko mieć świadomość, że istniały niż mieć je przed sobą i tak naprawdę nie wiedzieć dokąd zmierzać. ;)

  • No_One_

    4 October 2012, 10:33


    W sztuce zawsze ten najlepszy , powinien być przed .
    Wtedy jest co gonić.

  • 4 October 2012, 10:30

    Znam inne - niedocenione, które nazwałabym klasykami. Już takie mi się nie wydarzą.

  • No_One_

    4 October 2012, 10:27


    Nie ważne.

  • 4 October 2012, 10:21

    Stary...

  • No_One_

    4 October 2012, 10:14


    No, piękny.
    Tak po prostu.

  • 23 July 2011, 18:32

    Mój mentor uczy mnie pisać wierszy, więc słucham jego rad i działam. Miło mi, że się spodobał :))

    Pozdrawiam Was... serdecznie!