Menu
Gildia Pióra na Patronite

Który to już strzał?
Wciąż nie czuję upadku
Jeśli to co mieliśmy miało znaczenie.
Dlaczego nie pozwolisz odejść bezboleśnie?

Łapiesz oddech
Pociągasz za spust
Kończysz swą zbrodnię
Patrząc jak gaśnie Twój księżyc

Wiedziałeś
Nie jesteśmy kuloodporni.

1480 wyświetleń
32 teksty
3 obserwujących
  • silvershadow

    20 August 2015, 10:51

    Mocny tekst. Moim zdaniem o ludzkiej zaborczości, braku empatii pod maską miłości.
    Tak łatwo jest nas zranić i często też zapominamy, że słowa, choć wybaczone, są jak gwoździe, po których wyciągnięciu, pozostają dziury..
    Wiersz, obok którego nie można przejść obojętnie.
    Pozdrawiam.