Menu
Gildia Pióra na Patronite

Zapomnienie

Któregoś dnia uścisk mój nabierze znaczeń,
i dłonie okażą się Ci całkiem obcymi.
Wzrok wypowie więcej od ust,
a słowa okażą westchnieniem chwili.

Któregoś dnia porzucę wiarę,
zasady obrane w młodości przez los.
Tylko dlatego, że słuchać przestanę
myśli rozsądnych zebranych w stos.

Któregoś dnia doszczętnie spłonie
miłość noszona we mnie od lat.
Tylko dlatego, że sercem wybiorę
czy iść, czy zostać, czy brać. (?)

Któregoś dnia zostawię za sobą
strony spisane przez wspólny czas.
I chwilę cenił tak bardzo wysoko,
że oddam jej wszystko. I mnie i Ciebie

nas...

7407 wyświetleń
51 tekstów
44 obserwujących
  • giulietka

    2 December 2011, 17:25

    W takim razie zostawiam uściski:*

    I głowę noś wysoko proszę, wiersz jest powodem do dumy!

  • Ellander

    2 December 2011, 17:24

    Miło mi, ale ukłonów nie przyjmę, nie od Ciebie. Wyprostuj się mistrzyni. I pozwól skłonić mnie.

  • giulietka

    2 December 2011, 16:51

    Wiersz, który trudno zapomnieć...
    Ukłony!