Menu
Gildia Pióra na Patronite

.

Kto zna te drzewa, co owoce
Martwe rodzą w jesień dziwną?
Te sady to bezsenne noce
Dziewicze z twarzą naiwną -
Karmiącą okiem mdłe korzenie
Zmurszałe od samotności łąk
Gdy wnet otula je znużenie
I zgnił kolejnych marzeń pąk.

21 171 wyświetleń
266 tekstów
27 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!