Menu
Gildia Pióra na Patronite

To już nie to samo

Kto się urodził , ten umrzeć musi
A to co było, to już nie wróci.
Świeży śnieg znów się roztopi
A kropla deszczu się w stawie utopi.

Drzewo swe nowe liście pozyska,
Ludzie znów będą mówić o zyskach.
Słońce znów dłużej u nas zagości,
I rozgrzeje w nas poczucie miłości.

Znów to samo, a jednak coś się zmieniło.
Znów kilka miesięcy życia nam ubyło.
Rzeczy już nigdy nie będą te same,
Choćbyśmy stali, to czas nie przestanie.

13 390 wyświetleń
74 teksty
3 obserwujących
  • 14 December 2013, 16:51

    Dziękuję.

  • awatar

    14 December 2013, 13:48

    ładnie

  • 14 December 2013, 13:28

    Dziękuję i pozdrawiam :)

  • misiek45

    14 December 2013, 13:23

    Bardzo ładny wiersz taki rzeczowy ,co do czasu to masz rację Weroniko płynie nawet za szybko-pozdrawiam serdecznie na sobotę:)

  • 14 December 2013, 12:55

    Dziękuję za opinię i pozdrawiam. :)

  • krysta

    14 December 2013, 12:53

    Zgadza się czas biegnie...wszystko przemija ...
    Pozdrawiam :)