Menu
Gildia Pióra na Patronite

Księżyc

księżycu mój najdroższy
co oświetlają mi drogę
każdej mojej nocy

dziś odpocznij śpij słodko
ja kołysze Cię do snu
matka ziemia

sam widzisz jaka jestem piękna
urodzona w bólu
ale z miłości poczęta

śpij i odpocznij
ja zaczekam do rana
na wschód słońca

24 000 wyświetleń
235 tekstów
6 obserwujących
  • jesienna mgła

    5 April 2018, 18:20

    Jeden... ;) ale na wszelki wypadek dodany dwa razy jak by ktoś ukradł jeden naszej kochanej ziemi ;)

  • silvershadow

    29 March 2018, 11:53

    dwa księżyce ... (?)
    czy jeden dla dwóch ziem :)