Menu
Gildia Pióra na Patronite

***

księżycowym pyłem posypałam głowę
ziemię zamiotłam rzęsami
i powiekami niebo przykryłam
ciało nagie w dotyk
włożyłam
w kokon tkany
nićmi babiego lata
samotnością moją
zniknęłam

poczekaj
tylko się przeobrażę…

15 089 wyświetleń
80 tekstów
22 obserwujących
  • nicola-57

    23 May 2015, 21:42

    "powiekami niebo przykryłam"...ładne i dobra puenta, bardzo za
    pozdr :)

  • krysta

    23 May 2015, 21:29

    bardzo ładny wiersz, finezja...pozdrawiam :)