Menu
Gildia Pióra na Patronite

impresja wieczorna

księżyc przesącza się przez kapelusze kobiet
całuje im usta jak rozgryziona pomarańcza
spływa do obojczyków obmywa piersi

pojedynczą kroplę biorą na palec
przykładają go do warg mężczyznom
a ci milczą w szekspirowskiej pauzie
malują portrety topią je w rzece

odrysowują dłonią wygięty grzbiet nocy

jej kręgosłup jest srebrzystą łuną
Beethovena słonecznikami van Gogha

kostkami baletnicy zanurzonymi
jak szyja Ofelii
w łabędzim jeziorze

(2020)

28 887 wyświetleń
275 tekstów
113 obserwujących
  • Kamil Borkowski

    30 November 2020, 06:45

    Dziękuję kochani

  • kuloodporna

    28 November 2020, 21:44

    ..........."przesuwają dłonią po kręgosłupie nocy"......ach....aż ciary przeszły .....ach....ach....