Menu
Gildia Pióra na Patronite

Noc

Księżyc
Gwardzista na skraju
Granatowego płaszczu nocy
Otacza srebrną mgiełką
Taflę kosmicznej nieskończoności

Mars
Wielkie czerwone oblicze
Drży w niepokoju
Przed nadciągającym świtem

A dusza zmarłego starca
Gdzieś tutaj błądzi
Pośród gwiazd

5776 wyświetleń
50 tekstów
15 obserwujących
  • motylek96

    29 June 2010, 23:47

    Magiczną ma moc twój wiersz czytany pośród nocy:)