Menu
Gildia Pióra na Patronite

Rozdział

Książkę otworzyć w nieznanym miejscu
Gdzie kartki jeszcze bez żółtego koloru
Choć jeden rozdział na pustych jej stronach
Zapisać według własnego wzoru

Zapomnieć o wczoraj
Nie myśleć o jutrze
Stworzyć historię inną niż wszystkie
By konwenansom nosa utrzeć

I coś bym zmienił
Coś bym na nowo zbudował
Jednak cokolwiek by to było
Bez Ciebie to będą tylko puste słowa

Mam więc pomysł na ten nieznany jak dotąd rozdział
I coraz jaśniej w głowie
Będziesz w nim bohaterką
Lecz bez czytelnika i nikt się nie dowie

O tym, że dzień z Tobą zaczynam
Że samotność pokonałaś moją
Choć pewnie wcale tego nie wiesz
Że te wszystkie bariery przede mną już nie stoją

Jeden akapit lub stronę całą
Poświęcę oczom i spojrzeniom Twoim
Choć kradnę je tylko dla siebie
To rzadko są tylko moje

Kolejne strony to tylko nuty
I nawet jeśli te słowa nie dla mnie
Dźwięk Twego głosu
Na pięciolinii koduję starannie

Bycie obok Ciebie, tak krótko czasami
Zapiszę jako rysunek
I wydrukuję Twoją postać
Choćby tylko między wierszami

I czy mogę wreszcie napisać
Że ten rozdział to zestaw pytań?
O tym, że po prostu Cię kocham?
Mogę, przecież i tak nikt go nie przeczyta

4136 wyświetleń
44 teksty
20 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!