Menu
Gildia Pióra na Patronite

"KRZYŻ"

"Krzyż"

Ciągną w prawo, ciągną w lewo
Symbol wiary i nadziei
Dla niektórych tylko drzewo
Gdzieś wydarte z leśnych kniei

Czemu nie chcą go w spokoju
Pozostawić , wywieźć gdzieś
Tam gdzie w godnym go nastroju
Można by mu oddać cześć

Kiedy symbol ludzkiej wiary
W świeckie sprawy wmieszał ktoś
Chyba inne miał zamiary
Niźli ten, co wierzy w cos

Janusz Dziewanowski

16 693 wyświetlenia
111 tekstów
1 obserwujący