Menu
Gildia Pióra na Patronite

Krzyczę do Ciebie oczami

Krzyczę do ciebie oczami
A ty głosu słowoszczelnego
Słuchasz

Dźwięk mylisz
Ze słowem
Który zwęża

Źrenice od środka

Ucinasz mój krzyk
I zamykasz powieki

Łaskoczę Cię
od wewnątrz
Tą Słowonicością

Powierzchownością
Traktujesz zieleń
Mych oczy

Bo tak jest

Łatwiej

Nie musieć nic mówić
I tonąć
W płytkich słowach

niedrażniących

18 030 wyświetleń
262 teksty
63 obserwujących
  • 27 December 2012, 22:02

    Dziękuję, E. ;)

    i również cieplutko pozdrawiam ..

  • Pechowa_

    27 December 2012, 14:20

    Ale pięknie piszesz..... smutek subtelny w słowach opisany...

    Pozdrawiam Uluś :))

  • 27 December 2012, 12:13

    Albercie, miło, że wpadłeś.

    Dziękuję.

  • Albert Jarus

    27 December 2012, 12:04

    piękne to i smutne zaprawdę doskonałe

  • 27 December 2012, 11:50

    Ładne te kilkuwersy pode mną ;)

    Ja też lubię zielone.

    Pozdrawiam ;)

  • Gaia

    27 December 2012, 11:45

    Niemy krzyk w barwie oczu stężałych
    przeraża innych tak bardzo
    że całą rzeczywistość
    wolą zagadać
    lecz to nie zmienia koloru źrenic

    lubię zielone

    Smotnopiękne wersy :)