Menu
Gildia Pióra na Patronite

POLACY

Krzewienie populizmu
ślepe kozły po jednoznaczności prowadzi
Wrogów wokół zawsze zaskarbić
ideologią nazi czy ruso fobiczną

Odwieczną niechęcią historii
przyjaźń chwilową krzewią
Interesy swoje karmiąc
udawaną modlitwą podpierają

Zakrzewiony chrześcijanizm
nijak do rzeczywistości stoi
Wszyscy wokół źli
a w nas miłości bliźniego brak

99 857 wyświetleń
1101 tekstów
40 obserwujących
  • RozaR

    8 October 2014, 14:36

    A może jesteśmy frajerami których się sprawnie niszczy.
    I nie daj Bóg głowę podnieść bo dżihad będzie.
    Pozazdrościć błogostanu.

  • onejka

    8 October 2014, 14:29

    dżihad jednym słowem

  • RozaR

    8 October 2014, 14:26

    Przypominam ignorantom że byliśmy mordowani przez Niemców ,Sowietów ,Ukraińców , Żydów ,Litwinów a nawet Anglików. Całkowicie straciliśmy swoje elity których nie możemy odbudować .
    Przypominam też że łotry wyprzedali majątek i jesteśmy gigantycznie zadłużeni.
    A nasi politycy giną w ,,katastrofach "
    Jawnie się mówi o prezydencie pro-rosyjskim i premierze pro -niemieckim.
    Niszczone są tradycje i wartości polskie a nasze dzieci uczą się bzdur. Itp.

    Więc proszę waszą miłość bliźniego wsadzić w.....
    A chrześcijanin to nie jest pierdoła co wszystkich kocha i przebacza lecz powinien tez walczyć ze złem aktywnie i surowo.

  • onejka

    8 October 2014, 14:07

    taka to nasza karma narodowa, zawiść, nienawiść, krzyże, wianki, znicze ... "a w nas miłości bliźniego brak "...