Menu
Gildia Pióra na Patronite

***

Krwawe poranki
przywracają
do życia pęknięte wnętrza tych,
których nadzieja
oznaczyła tatuażem zdrady

Krople naiwnej trucizny hojnie
poją ich spragnione usta

a gdy wybije północ

zmierzch zamknie im oczy
i zasną przykryci
miękką kołdrą ziemi

8845 wyświetleń
147 tekstów
5 obserwujących
  • kati75

    20 February 2018, 09:42

    ostatnie strofy mocne! tekst świetny pozdrawiam ciepło:-)

  • marka

    19 February 2018, 22:48

    Spodobał mi się ten wiersz. Ciekawie też zakończony.