Menu
Gildia Pióra na Patronite

Lato pachnie czekaniem

Kruszysz się we mnie dobrocią
jak chleb łamany palcami
smakujesz jak woda ze studni
czerpana kubkiem dłoni
pachniesz skoszoną łąką
sekretnych ziół mieszankami

i choć jesteś tylko wspomnieniem
wciąż mówię przez sen do ciebie

zostawiam drzwi uchylone
by usłyszeć echo twych kroków
gdy idziesz beze mnie do nieba
schodami gasnących promieni

http://www.youtube.com/watch?v=I9wXV8jcbpk

137 934 wyświetlenia
1393 teksty
282 obserwujących
  • annak

    7 June 2012, 23:14

    Madziu pięknie i magicznie w Twoim wierszu i ślicznie nutka dobrana :)))
    pozdrawiam serdecznie :))))))

  • giulietka

    7 June 2012, 22:19

    Dziękuję, Dziewczyny, miło Was tu widzieć.

  • finezja

    7 June 2012, 22:11

    Tak, piękne wersy... Pozdrawiam:)