Menu
Gildia Pióra na Patronite

Kruchość nocy...

...
Kruchość nocy....
sen krąży gdzieś ulotnie
świąt przykrywa śnieg
myśli kładzie przed nami lekkie...
tkany pejzażem świt
śpi miękko jak pod pościelą
zima skrzydła rozpościera nam
srebrem
oddechem
śniegu bielą...
delikatne czułe sny
płyną lekko przez noc jak zaklęcie
usypiają ludzi
ich troski
na serca kładą płatki szczęściem...
Anita Steciuk
Anioł deszczu blog literacki Anity Steciuk

15 380 wyświetleń
173 teksty
6 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!