Menu
Gildia Pióra na Patronite

"Krucha skorupa"

Krucha skorupa, co okrywa życie,
słaba o zmroku, w pełni sił o świcie...
Do wieku czasu sprawna być może,
choć bywa i tak, że do dekady nie dotrze...

Krucha skorupka, tak silna zarazem-
niezbędna do spełnienia przyziemnych marzeń.
A gdy skorupka pęknie na pół...
Spełni marzenia swe tam, nie tu...

14 538 wyświetleń
204 teksty
2 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!