Menu
Gildia Pióra na Patronite

Deszcz

krople deszczu
przenikają moje ciało
oplatając zimnym dreszczem

w słowach zawartych
niczym mgiełka powietrza
nicość wnika we mnie mętna

pogrzebana przeszłość
upomina się o resztę
w zapłacie łamie serce

płomienie ciała gasną
a w ustach pozostaje
jedynie smak
zimnej czekolady
zapomniany z dawnych lat

z żalem patrzę na tych
co w swej duszy pomarli
by dalej kroków życia nie postawić

Więc i Ty proszę zapamiętaj swój smak czekolady.

Dedykowany...

52 540 wyświetleń
642 teksty
48 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!