Menu
Gildia Pióra na Patronite

Inna jesień

Krople deszczu,
jak promienie słoneczne.
Dotykają skroni.
Niczym magia świata.

Barwą płaszcz rozwija,
gasząc szarość pory.
Dzień w radości słońca,
rozświetla kolory.

Kwiat tęczą zachwyca,
w soczystej zieleni.
W tle koncerty ptaków,
nie czując jesieni.

W cieple Twego lica,
minął właśnie wrzesień.
Trzymając za rękę.
Taką widzę jesień.

3786 wyświetleń
36 tekstów
4 obserwujących
  • Adnachiel

    15 November 2013, 11:40

    Świetny wiersz. Podzielam zachwyt :)

  • agniecha1383

    23 October 2013, 00:34

    Cudny... boże tyle mnie omija czasem w tej gonitwie wciągu dnia:) dobrze było zajrzeć:)pozdrawiam

  • słoneczniki

    12 October 2013, 14:03

    Mmm...

  • awatar

    3 October 2013, 13:28

    przypomina obrazy realizmu jutlandzkiego w dialekcie jesieni

  • sprajtka

    3 October 2013, 13:19

    Gdy otulasz ciepłym spojrzeniem, mocno przytrzymujesz by "ukochana" nie upadła na duchu, to wiatr, deszcz i słońce mogą być tylko malarzami uśmiechu...