Menu
Gildia Pióra na Patronite

wspomnienia

kroplami znaczę swe dni
nocy bezsennych mrokiem

biegłaś po pustej plaży o świcie
promień słońca pokazywał drogę
stopami wypalałaś ślad
dla przyszłych wspomnień
nieogarnioną swobodą zamkniętą
w piasku przesypującym się przez palce

widziałem nikły cień skrzydeł
i więcej nic w ogniu pustych dni

159 241 wyświetleń
1079 tekstów
54 obserwujących
  • kati75

    1 June 2019, 11:08

    ładne ...

  • silvershadow

    1 June 2019, 10:07

    pełen tęsknoty
    "w piasku przesypującym się przez palce
    widziałem nikły cień skrzydeł" - najbardziej.
    pozdrawiam.

  • 31 May 2019, 16:36

    nie pochwalę Cię za ten tekst, bo to by znaczyło, że Cię lekceważę
    albo chcę ugrać coś dla siebie

    popracuj nad metaforami, tych wyświechtanych, spranych i wyliniałych dość
    stać Cię na własne
    dbaj o linię melodyczną tekstu, tu deczko kuleje

    dużo pisz i dużo czytaj

    zadatki na poetę masz, powodzenia

  • Kamil Borkowski

    31 May 2019, 07:37

    Świetny.