Menu
Gildia Pióra na Patronite

kropla prawdziwa

kropla
rosy, odparuje
tak po prostu
zginie

promień
słońca, wywoła
jej nagłe
zniknięcie

pary
chmura, przyjmie
wraz z innymi
w górze

opad
deszczu, sprawi
jej powrót
na ziemię

kropla
wody, nie zaginie
jest wieczna
bo prawdziwa

a serce?
czy przetrwa?
rozłąkę
tęsknotę...

Rafał Ratyński
Pobiedziska 03.08.2014

5285 wyświetleń
41 tekstów
1 obserwujący
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!